Βιέννη – Πράγα – Βουδαπέστη

Βιέννη – Πράγα – Βουδαπέστη

Ζάγκρεμπ – Λουμπλιάνα – Μπρατισλάβα

1η ημέρα: Αναχώρηση για ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Αναχώρηση το πρωί στις 05.00 από τα γραφεία μας για σύνορα Ευζώνων. Συνεχίζουμε για Νις, Βελιγράδι. Περνώντας τα σύνορα Κροατίας, φθάνουμε το βράδυ στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

2η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

Αναχώρηση για Λουμπλιάνα. Θα δούμε πληθώρα από πλατείες με αγάλματα, νεοκλασικά κτήρια, εκκλησίες, την τριπλή γέφυρα, το Δημαρχείο, την κεντρική αγορά και βεβαίως το επιβλητικό κάστρο (12ος αι.) με μοναδικό πανόραμα στην πόλη. Αναχώρηση το μεσημέρι για σύνορα Αυστρίας, αφού περάσουμε από το όμορφο Γκρατς. Άφιξη στην Βιέννη. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής. Το βράδυ ελεύθεροι για περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

3η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση πόλης) – ΠΡΑΓΑ

Στην ξενάγηση μας θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Αναχώρηση για σύνορα Αυστρίας, άφιξη το απόγευμα στη Πράγα. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής. Ακολούθως ελεύθεροι για περίπατο στο ιστορικό κέντρο.

4η ημέρα: ΠΡΑΓΑ (περιήγηση πόλης)

Περιήγηση της πόλης, που τόσο πολύ ύμνησε ο Γκαίτε, θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κάστρο Χρατσάνι (παλαιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας), τον Καθεδρικό Ναό, το μοναστήρι Λορέττο, την αριστουργηματική πέτρινη γέφυρα του Καρόλου, το Εθνικό θέατρο. Ελεύθερος χρόνος. Για το βράδυ σας προτείνουμε έναν περίπατο στην παλιά συνοικία Μάλα Στράνα (πανέμορφα σπίτια και γραφικοί δρόμοι).

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Αναχώρηση για Μπρατισλάβα (σύντομη στάση για καφέ) και συνεχίζουμε για σύνορα Ουγγαρίας, άφιξη το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής. Μετά θα πάμε στο λόφο του Γκέλερτ, όπου βρίσκεται το φρούριο Τσιταντέλα και το άγαλμα της Ελευθερίας, για να θαυμάσουμε φωταγωγημένη την όμορφη Βουδαπέστη και το χιλιοτραγουδισμένο Δούναβη. Το βράδυ προαιρετική μετάβαση σε ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά.

6η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (περιήγηση πόλης)

Θα δούμε τη μνημειώδη πλατεία των Ηρώων, το επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου, τον πανέμορφο ναό του Ματία, (όπου στέφονταν οι Ούγγροι Βασιλείς), τον εξαίρετο πύργο των Ψαράδων. Στη συνέχεια ελεύθεροι στην αγορά της πόλης. Στον πεζόδρομο «Βάτσι ούσα» θα βρείτε κεντήματα, κεραμικά, πορσελάνες, κρύσταλλα, δερμάτινα, αθλητικά είδη. Στη λεωφόρο «Ρακότσι» θα βρείτε αντίκες, παιδικά είδη, λινά, βιβλία.

7η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΝΙΣ – Επιστροφή

Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Κέσκεμετς, Ζέγκετ, σύνορα Γιουγκοσλαβίας. Αναχώρηση για Νόβισαντ, Βελιγράδι, Νις και άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Τι σας προσφέρουμε

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Διατροφή
  • Μετακινήσεις με πούλμαν
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Η εκδρομή πραγματοποιείται και ακριβώς αντίστροφα δίχως καμία παράλειψη.

Για πληροφορίες εκδρομών επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ.: (+30)2310232350, (+30)2310233375
Fax: (+30)2310225671
E-mail: info@airforum.gr

ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

https://airforum.gr/v2/epidotisi-epanekkinisi-tourismou/