Καστοριά

Καστοριά

Έδεσσα – Φλώρινα – Πρέσπες – Κορυτσά – Σιάτιστα

1η ημέρα: Αναχώρηση – ΕΔΕΣΣΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αναχώρηση από τα γραφεία μας για Έδεσσα (στάση για καφέ στους καταρράκτες) και συνεχίζουμε για Φλώρινα, Πρέσπες. Προσκύνημα στον Άγιο Αχίλλειο. Γεύμα εξ ιδίων στους Ψαράδες. Το απόγευμα στάση καφέ στην Φλώρινα και ελεύθεροι για περίπατο στην πόλη. Καταλήγουμε στην Καστοριά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Ημερήσια εκδρομή στην Κορυτσά)

Αναχώρηση το πρωί για Αλβανία. Διέλευση από τα σύνορα Κρυσταλοπηγής με προορισμό την πόλη της Κορυτσάς. Πρόκειται για μία πόλη όπου έντονο είναι το ελληνικό στοιχείο. Επίσκεψη στην Μητρόπολη Κορυτσάς, επίσκεψη στον περίφημο Ναό της Αναστάσεως, επίσκεψη στο Βυζαντινό και Λαογραφικό Μουσείο και στο Ελληνικό Σχολείο, επίσκεψη στην Μπομποστίτσα, κοιμητήριο πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-1941. Χρόνος ελεύθερος για μια σύντομη γνωριμία, γεύμα εξ ιδίων και επιστροφή το βράδυ στην Καστοριά. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.

3η ημέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΣΙΑΤΙΣΤΑ – Επιστροφή

Περίπατος στην πόλη με τα χαρακτηριστικά αρχοντικά και τις Βυζαντινές εκκλησίες, τη λίμνη και τη Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας και αναχώρηση για Σιάτιστα. Πρόκειται για μία κωμόπολη που η οικονομία της άνθισε από το 17ο αιώνα, βασισμένη στην κατεργασία της γούνας και γενικά του εμπορίου με την Ευρώπη. Αξίζει τον κόπο να θαυμάσει ο επισκέπτης πληθώρα από επιβλητικά αρχοντικά όπως επίσης και τον αξιόλογο ναό της Αγ. Παρασκευής. Ελεύθεροι για περίπατο και συνεχίζουμε για την πόλη μας.

Τι σας προσφέρουμε:

  • Μετακινήσεις με πούλμαν
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Διατροφή (σύμφωνα με την επιλογή σας)
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.


Για πληροφορίες εκδρομών επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ.: (+30)2310232350, (+30)2310233375
Fax: (+30)2310225671
E-mail: info@airforum.gr

ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

https://airforum.gr/v2/epidotisi-epanekkinisi-tourismou/