Κίνα

Κίνα

Ταξιδέψτε ως τη μακρινή Κίνα και γίνετε μάρτυρες ενός μακραίωνου πολιτισμού που επηρέασε στο πέρασμα του την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Η Κίνα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας πολιτιστικός κόμβος, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία διαφορετικών πολιτισμών, γλωσσών, ηθών και εθίμων.

Σημεία μνημειώδους αναφοράς που δεν πρέπει να λείψουν από το ταξίδι σας είναι η ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν, η Απαγορευμένη Πόλη, το μαγευτικό Γκουιλίν, τα απομεινάρια από τις αυτοκρατορικές δυναστείες όπως των Χαν, των Μινγκ και των Τανγκ, ο Πήλινος Στρατός και φυσικά το διάσημο Σινικό Τείχος. Οι μεγάλες πόλεις όπως το Πεκίνο, Guangzhou, η Σαγκάη, και το Χονγκ Κονγκ αναμφίβολα πρέπει να αποτελέσουν σταθμούς του κάθε επισκέπτη αυτής της φαντασμαγορικής από πολλές απόψεις χώρας.

Το Χονγκ Κονγκ, με φανερές επιρροές από τη Δύση, προκαλεί δέος στον επισκέπτη με τους φαντασμαγορικούς ουρανοξύστες και τις πολύβουες εμπορικές λεωφόρους. Το «λιμάνι των αρωμάτων», όπως αποκαλούνταν, αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές μητροπόλεις του κόσμου συνδυάζοντας στοιχεία όπως οι βουδιστικοί ναοί με τα υπερσύγχρονα υποθαλάσσια τούνελ.

Από εκεί μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας για την Καντόνα, με τα ονομαστά μεταξωτά και τις πορσελάνες, που υπήρξε για χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Κίνας, και έπειτα να μεταβούμε στο ρομαντικό Γκουιλίν, μια από τις πιο όμορφες κινεζικές πόλεις, χτισμένο σε μια απίστευτη τοποθεσία που περιβάλλεται από ποτάμια, βραχώδη συμπλέγματα και δαιδαλώδεις ορυζώνες. Έπειτα θα συναντήσουμε το Ξιαν, αφετηρία του «Δρόμου του Μεταξιού» και σπίτι του ξακουστού «Πήλινου Στρατού»! Περνώντας από τη Σαγκάη, θα παρακολουθήσουμε τις τελετουργίες των μοναχών του Ναού του Σμαραγδένιου Βούδα και φυσικά τις επιδείξεις δεξιοτεχνίας των κινέζων ακροβατών.

Τέλος, στο Πεκίνο με πιο έντονο το ανατολικό στοιχείο θα συναντήσουμε την ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν, το εμβληματικό Σινικό Τείχος, τα μνημεία του Μάο, αλλά και την «Απαγορευμένη Πόλη» με τους μοναδικής ομορφιάς ναούς, τα επιβλητικά παλάτια και τις περίφημες παγόδες. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να γευτούμε το τοπικό έδεσμα την «πάπια Πεκίνου»!

Ταξιδέψτε στην Κίνα και περπατήστε στο ξακουστό Σινικό Τείχος της! Ζήστε μια μοναδική εμπερία, ένα από τα πιο εντυπωσιακά πολιτισμικά ταξίδια που μπορεί να σας προσφέρει η Ασία!

Για πληροφορίες εκδρομών επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ.: (+30)2310232350, (+30)2310233375
Fax: (+30)2310225671
E-mail: info@airforum.gr

ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: