Βουδαπέστη (αεροπορικώς)

Βουδαπέστη (αεροπορικώς)

Βιέννη – Μπρατισλάβα – Παραδουνάβια χωριά – Έγκερ

1η ημέρα: Πτήση για ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

<>Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπρατισλάβα. Άφιξη και αναχώρηση με το πούλμαν για Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μετάβαση στο ιστορικό κέντρο και πανοραμική περιήγηση της πόλης (by night) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε φωταγωγημένα τα περισσότερα μνημεία αυτής.

2η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (περιήγηση πόλης)

Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε την Αλυσιδωτή Γέφυρα, ένα απ” τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα τη Βουδαπέστης, που ενώνει την Πέστη και τη Βούδα πάνω από το Δούναβη, τον Πύργο των Ψαράδων που κτίστηκε το 1905 για διακοσμητικούς σκοπούς και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγ. Ματθαίου στην περιοχή του κάστρου. Αυτή η εκκλησία είναι επίσης γνωστή ως η εκκλησία της Κυράς. Βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής του κάστρου και κτίστηκε το 13ο αιώνα. Επίσης θα δούμε το Κάστρο του Λόφου που υψώνεται 48 μέτρα πάνω από το Δούναβη, χτίσθηκε από τους Βούρκους της Αυστρίας του 1850-1854 με σκοπό να ελέγχουν την πόλη μετά την αναστολή της Ουγγρικής επανάστασης για την ανεξαρτησία. Σε αυτό το λόφο ιδρύθηκε η πόλη της Βουδαπέστης. Συνεχίζουμε στα αξιοθέατα της Πέστης, όπου θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, το μνημείο της χιλιετίας, το κτίριο του Κοινοβουλίου του 19ου αιώνα, και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, που είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (εκδρομή για το Έγκερ)

Αναχώρηση για γνωριμία με την πανέμορφη ανατ. Ουγγαρία. Θα επισκεφθούμε στο Γκόντολο το θερινό ανάκτορο της Σίσσυς της Αυστρίας. Συνεχίζουμε για το Χέρεντ και επίσκεψη στο παλαιότερο (1826) εργαστήρι χειροποίητων ειδών πορσελάνης στην Ουγγαρία. Καταλήγουμε στην πόλη Έγκερ, όπου θα δούμε την Γοτθική οδό Κοσούθ, το επιβλητικό κάστρο, την πλατεία Ντόμπο, την εκκλησία Μινορίτα, το εμπορικό κέντρο το Επισκοπικό παλάτι, την πλατεία Εστερχάζ και τον καθεδρικό ναό. Επιστροφή το βράδυ.

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Παραδουνάβια χωριά)

Επίσκεψη στο καταπράσινο νησί της Μαργαρίτας στον Δούναβη. Ακολούθως και κατά μήκος του ποταμού θα επισκεφτούμε τα γραφικά χωριά Άγιος Ανδρέας (χωριό των καλλιτεχνών), θα θαυμάσουμε το Βίζεγκραντ και θα καταλήξουμε στο Έστεργκομ. Πρόκειται για την πρώτη πρωτεύουσα του κράτους. Επίσκεψη στον τεράστιο καθεδρικό ναό. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Ελεύθεροι στην πλούσια και αξιόλογη αγορά της πόλης. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα.

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – Πτήση επιστροφής

Αναχώρηση για Βιέννη. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Συνεχίζουμε για Μπρατισλάβα. Στην παλιά πόλη της Μπρατισλάβα θα βρείτε τα περισσότερα ιστορικά κτίρια της πόλης, μαζί με πολλούς μεσαιωνικούς πύργους και μεγαλοπρεπή κτίρια του 20ού αιώνα. Τέλος θα περπατήσετε των εμπορικό δρόμο Obchodna ulica όπου θα βρείτε πολλά καταστήματα για της αγορές σας και θα απολαύσετε των καφέ η το γεύμα σας σε ένα από τα πολλά γραφικά restaurant. Προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στο αεροδρόμιο και το βράδυ πτήση επιστροφής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν ισχύει η 3η μέρα του 5νθήμερου προγράμματος.

Τι σας προσφέρουμε:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Διατροφή
  • Μετακινήσεις – ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει:

Φόρους αεροδρομίων, εισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα, βαπορέτα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.


Για πληροφορίες εκδρομών επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ.: (+30)2310232350, (+30)2310233375
Fax: (+30)2310225671
E-mail: info@airforum.gr

ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

https://airforum.gr/v2/epidotisi-epanekkinisi-tourismou/